Hvad er stavet bønner?

Hvad er stavet bønner?

Selvom ofte anvendes i opskrifter der indeholder bønner, supper og salater, spelt er ikke en bønne, men en slags korn relateret til hvede. Spelt er blevet brugt af amerikanerne, italienerne og tyskerne siden 7.000 f.kr. og er en populær ingrediens i mange fødevarer på grund af sin rige, nøddeagtig smag og høj næringsværdi. Hele korn bær ligner en perle Byg, hvilket fik nogen til at tro det er en bønne.

Oprindelse og historie

Spelt stammer i det sydøstlige Asien og var en af de første korn at dyrkes af landmændene. Det blev bragt til Mellemøsten mere end 9.000 år siden og derefter spredt sig til Europa. En fætter til den traditionelle hvede korn, spelt er en af de ældste dyrkede korn. Der var et fald i dens tilgængelighed, men det blev genindført i 1987 af renhed fødevarer.

Sundhedsmæssige fordele

Spelt kerner indeholder store mængder af kosten fosfor, magnesium, niacin, kobber og mangan, hvilket gør det en fremragende mad til dem, der lider af diabetes, åreforkalkning og migræne hovedpine. Korn bær vokser på tykke skaller, der beskytter den mod miljøforurening og skadedyr, hvilket reducerer behovet for pesticider eller andre kemikalier. Spelt er meget nærende og er højere i fiber, protein og fedt end de fleste andre sorter af hvede. Det er vandopløseligt, opløse og absorberer nemt af kroppen. Personer med allergi over for hvede normalt har ingen reaktion på spelt.

Bruger

Findes ofte i økologisk og helsekost markeder, spelt kan købes som mel, brød, korn, pasta og hele korn bær. Spelt korn kan bruges som en erstatning for hvede i cookies, kager, brød, muffins, pandekager og vafler. For nylig, det har været brugt til at fodre heste og kvæg som en nærende alternativ til havre.

Sundhedsmæssige betænkeligheder

Selv om ikke teknisk set en hvede, genkender den amerikanske Food and Drug Administration spelt som sådan, fordi det indeholder gluten og kræver, at alle produkter, der indeholder korn skal være mærket i overensstemmelse hermed. Det anbefales ikke til patienter med cøliaki eller for dem med gluten følsomheder. Hvis du har allergi over for hvede, tale med din læge før indtagelse af kornet.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com