Hvad er måder kokke brug nøgletal for madlavning?

Hvad er måder kokke brug nøgletal for madlavning?

Hvis din første indskydelse er at nå til en kogebog når det kommer til madlavning og bagning, har du godt selskab. Mange kokke stole på trykte opskrifter til bagning. Hvad du kan ikke indser er, at mange kokke ikke stole på opskrifter – i hvert fald ikke i traditionel forstand. Mange vende deres opmærksomhed på madlavning ved forholdet i stedet. Madlavning af ratio betyder at lære at ændre eller oprette opskrifter ved at følge de anbefalede proportioner af ingredienser.

Erstatte ingredienser

Kokkene anvender nøgletal, når erstatte ingredienser i opskrifter. For eksempel, når en opskrift kræver tørrede urter og kokken foretrækker frisk, skal han kende forholdet mellem tørt for at friske urter til at beregne den passende mængde af friske krydderurter. Erstatte korn, rices og mel til andre tørre ingredienser kræver kok til at bruge nøgletal, også. For eksempel, hvis chef ønsker at erstatte nødder for rosiner i en frugt brød, skal han vide, hvor mange nuts tilføje for at kompensere for rosinerne. Dette kan betyde faldende de våde ingredienser, men han må vide forholdet at gøre dette.

Stigende eller faldende opskrifter

Når en kok vil forøge eller formindske portioner i en opskrift, hun har brug at vide forholdet mellem ingredienser til en servering. For eksempel, hvis 1/2 kop ris er lig med en servering, kender kokken hun bliver nødt til at koge 1/2 kop per portion og falder eller stiger opskriften opretholde samme forhold af ris til portioner. Kokken også brug for at vide forholdet eller rå ris til kogte ris. I dette tilfælde ved kokken, at hun skal koge 1/4 kop rå ris i 1/4 kop vand til at producere 1/2 kop ris per portion. Hun bruger disse nøgletal til at beregne det samlede beløb for ris hun skal lave mad til middagsgæster.

Ændre tekstur

Nogle gange ønsker en chef at ændre tekstur af fødevarer, såsom kager eller brød. Når han ved, at 5 dele mel til 3 dele vand gør en stiv brøddej, kan han nemt ændre tekstur af brød ved at ændre forholdet mellem mel til vand. For at gøre en blødere brøddej, kan han ændre forholdet fra 5 til 3 til 5 til 3,5.

Måling af ingredienser

Undertiden kokke har brug at konvertere en måleenhed til en anden. For eksempel, hun har brug at vide forholdet mellem teskefulde spiseskefulde, kopper til pints og pints til Potter. Dette tillader kok til at måle ingredienser med flere måleværktøjer. For eksempel, når kokken ved, at forholdet mellem kopper til pints 2 til 1, kan hun måle 2 kopper af væsker med enten en kop eller en pint foranstaltning. Når at ændre opskrifter, kan kokken nemt måle med et andet værktøj. For eksempel, hvis den oprindelige opskrift efterlyser 1 teskefuld bagepulver i en servering og kokken madlavning for tre, ved hun at hun kan måle bagepulver med en spiseske, fordi forholdet mellem teskefulde til spsk er 3 til 1.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com