Hvordan man skelner mellem mexicanske og spanske retter

Køkkener i Mexico og Spanien repræsenterer sammensmeltning af kulturer, hvilket gør det svært til tider at skelne forskellen mellem de to kulturer retter. Spanske retter, en bred blanding af fønikiske, græske og mellemøstlige fødevarer, har påvirket, Mexico og vice versa. Elementer af mexicanske og spanske madlavning stilarter har blandet, men hver fortsætter med at fejre deres egen unikke og afgrænset kulinariske arv.

Instruktioner

• Gør dig bekendt med de spanske bidrag til mexicanske retter. Da spanierne kom til Mexico bragte de svin og køer, sukker, oliven, hvidløg og ost.

• Lære om de mexicanske bidragene til spanske retter. Spanske importeret en række fødevarer fra den nye verden herunder tomater, kartofler, vanille, chokolade, en bred vifte af bønner, zucchini og peber.

• Genkende basisfødevarer i Mexico. Selvom bønner og majs tortillas kan findes i Spanien, er de rygraden i en mexicansk kost, som er en bred vifte af frugter. Mange typer af kaktus hjemmehørende i Mexico er brugt som grøntsager eller som base i dessert retter.

• Vær opmærksom på basisfødevarer i spanske retter. Spanske måltider ofte efterligne varianter af Mellemøsten, ved hjælp af honning, spidskommen og safran og tendens til at bruge mere olivenolie, hvidløg og aubergine end mexicanske retter. Berømt for søde og tør sherry, forretter og desserter i Spanien er ofte krydret med vin.

• Skelne spiciness som krydderier variere meget mellem mexicanske og spanske retter. Koriander og hot chili peppers er en grundlæggende ingrediens i næsten alle mexicanske parabol. Koriander er svært at finde i Spanien og mens spanske retter udnytter peberfrugter, de generelt bruge en mild række.

• Observere, hvordan maden er serveret. Mexicanske retter serveres normalt for en og kan spises med hænderne som en tostada. Spanske retter serveres på den anden side ofte til at dele; tapas for eksempel.

• Genkende indfødte fødevarer og retter, der har krydset havet. Gazpacho og Chorizo, begge hjemmehørende i Spanien, men er ofte tænkt som en del af mexicanske retter. Kartofler og søde kartofler bruges oftere i Spanien er faktisk hjemmehørende i Sydamerika.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com