Hvordan man Wire en Switch Panel til racerbiler

I høj-dollar sport auto racing hvor kan en motor koste så meget som eller mere end den gennemsnitlige familie hjem, til opgave at overvåge motorens funktion er meget vigtigt. Det er ikke underligt så at job af ledninger panelet switch er en bil builder vigtigste opgaver. Hvad kan være en overraskelse for mange mennesker er, at udstyr udnyttes i panelet switch ikke er den dyreste at penge kan købe. Det er imidlertid vigtigt, at det er samlet korrekt og med sans for detaljer.

Instruktioner

• Parkere bilen på en godt tændte, flad, plan overflade. Fjerne den positive batterikabel med en skruenøgle.

• Afgørelse om en monteringsstedet for panelet switch. Husk på, dette panel skal være monteret på et sted, hvor et bælte i driver kan nå det med lethed. Også tjekke regelsættet for dine spor, som de ofte har mandat placeringer for batteri og brændstof kill switche.

• Oprette et diagram. Beslutte hvor mange kredsløb skal du. Den mest grundlæggende switch panel skal du en vigtigste tænd/sluk-switch, tænding og en skubbe-Opståen knap. Ved hjælp af en pen og papir, tegne ledningsdiagrammet for at vise, hvordan du vil layoute panelet switch. I diagrammet, henvise til wire størrelse og skifte strømstyrke rating. Dette vil støtte i erstatning, hvis behovet opstår.

• Wire panelet. Tilslut den positive side af kill switch til den positive kabel på starteren og den negative side af kill switch på motorblokken. Brug kun TXL eller SXL wire (findes i high-end strømforsyningen huse), som har en højere varme rating end wire finder du i dele discountbutikker. Skære wiren med en wire cutter og strip det tilbage omkring 1/4 tommer med stripping tænger. Dette vil forhindre snit og flossede wire tråde fra stripping wiren med en kniv. Krympe de terminal spidser til wire med en wire crimper.

• Lodde de krympede forbindelser med en loddekolbe og sted heat shrink slanger over forbindelsen. Varme rør med en varmepistol til at skrumpe det omkring loddes forbindelsen. Dette vil forhindre vibrationer fra svække forbindelsen.

• Skrue ene ende af wiren er terminal til fuse blok med en skruetrækker. Anbring en dråbe flydende tape over skruen og forhindrer sikkerhedskopiering på grund af vibrationer. Placer anden enden af ledningen til starteren kabel bolt. Stram bolten med en skruenøgle og placere en dråbe flydende tape over bolten. Wire tændingskontakten på samme måde ved at forbinde switchen til den positive side af spolen. Knappen starter vil være forbundet på samme måde fra knappen (switch) til starteren magnetventil. Tage din tid og lodde og varme skrumpe alle forbindelser. Fortsæt denne måde af ledninger for alle de parametre, du har indarbejdet i dit panel.

• Sikre selen. Brug plastik kabelbindere til at sikre din nye ledninger. Vær særlig forsigtig at dirigere ledningerne fra varmekilder og skarpe kanter, som kan flosse ledningerne. Ofte, kan en gammel stykke af vakuum rør skære og placeret omkring din nye ledninger til at beskytte det mod hudafskrabninger. Split slangen med en barberkniv kniv, placere ledninger inde i slangen og Fastgør det med kabelbindere.

• Montér panelet. Når du har panelet wired, kan du montere panelet ved at indsætte et borehoved i drill motor og bore gennem panelet og ind i den racerbil roll bar. Indsæt en pop nitte i Nitte pistol og placere den i det borede hul. Klem Nitte pistol, indtil nitte dukker. Gentag denne proces med boring og nitning langs kanten af panelet skifte, indtil det er monteret sikkert til roll bar.

Tips & advarsler

  • Hvis din klasseregler tillader, er en quick disconnect stikket en god mulighed. I tilfælde af reparation vil dette forhindre dig i at rewire hele panelet.
  • Aldrig opstille en mekanisk brændstof trykmåler inde i cockpittet. Det kunne resultere i en brand.

© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com