Hvorfor Punch ned dejen & lade det stige igen?

De fleste gær brød opskrifter opkald for at lade dejen anledning to gange før bagning. Dette trin er ikke nødvendig men tilrådes, fordi det øger tekstur og smag færdigvaren. Da gær er en levende organisme, er hvor det er aktiveret og indarbejdet med andre ingredienser nøglen til at producere vellykket gær-baserede bagværk.

Blanding og æltning

Bland de tørre ingredienser med et piskeris eller elektrisk mixer, tilføje de likvide komponenter og kombinere godt med en træske eller pagajen vedhæftet fil på mixeren. Når dejen er overskuelige og danner en bold, fjerne det på et melet bord eller counter, tromle det ind i en disk og ælt det i tre til fem minutter. Dette forslag kræver gentagne gange dreje og folde disken med hælen af din hånd. Hvis mixeren har en dej krog tilknytning, Lad dejen i skålen og lad maskinen gøre æltning i det samme tidsrum. Dejen er fuldt æltet når overfladen er glat og elastisk. For våd, klæbrig dej, kan du udelade æltning processen og lade det stige i køleskabet natten over i en skål dækket med plastfolie. Æltning aktiverer gluten i dejen, der danner når melet blandes med væsker, og våd dej selvstændige aktiveres gluten. Gluten danner kroppen af brødet og gær i dejen gør det stige.

Første stigning og Punch ned

Plads den forberedte dejen i en skål stor nok nemlig sig at blive fordoblet i størrelse uden overløb af objektbeholderens kanter. Dække det stramt med plastfolie og sæt den i en varm, udkast-fri område at stige i en til to timer. Opstanden er resultatet af sukkeret konvertering til kuldioxid og alkohol baseret på de aktive ingredienser i gæren. Når dejen er fordoblet i størrelse, punch den ned ved at stikke det med to fingre og lade gasserne undslippe. Kort ælte den et par gange for at frigive alle luftboblerne. Men ikke overanstrengelse det, da det vil gøre brødet hård.

Forme

Før du går videre til anden anledning fase, danne brød ind i den ønskede form. Dette kan gøres ved at trykke dejen halvvejs op kraterets loaf pander, forme det i din foretrukne roll former og placere dem i muffin tin huller eller danner dejen som ønsket og placere det på midten af en bageplade.

Anden anledning

Dæk dejen let med plastfolie og lad det stige indtil næsten fordoblet i bulk. Den anden stigende gør brødet luftigt og giver det mere gær smag. Lad ikke det stige for meget eller det vil overløb pan eller falde fra hinanden når det er placeret i den varme ovn til at bage og oplever den sidste gær "spurt." Lad den bagte brød køle i gryden i et minut eller to, fjerne det og lad det afkøle helt på en rist, der tillader luft at cirkulere rundt om alle sider.


© 2020 Guyunusa.com | Contact us: webmaster# guyunusa.com